Interessant slem

Et nytt tilbud som Larvik har introdusert er en lagkampserie. Det ble veldig positivt mottatt, og hele 20 lag meldte sin interesse. Lagene ble delt i fire grupper med fem lag, der det spilles full serie, og de to beste i hver pulje går til kavrtfinale.

Vi spilte vår første kamp i går og måtte tåle tap med 14 imp mot Larvik-laget Veggen.  Det var store kort stort sett hele veien, ikke mindre enn i seks av de 16 spillene var det mulig å spille hjem slem! Denne var interessant både fra spiller og motspillers side:

S/Ø-V E K 8 6
K D Kn 5
9 4
D Kn 6
10 9 2 D 4 3
9 7 6 2 10 3
Kn 2 D 10 5 3
9 5 4 3 10 8 7 2
Kn 7 5
E 8 4
E K 8 7 6
E K

Syd havnet i 6 NT og jeg spilte ut hjerter til Syds ess. Nå spilte han liten ruter, jeg tok med knekten, og så var jeg ikke på høyden i stikk tre. Jeg fortsatte hjerter, og dermed ble makker skvist i spar og ruter i sluttposisjonen. Spiller jeg mer ruter, brytes forbindelsen til skvisen.

Syd hadde imidlertid en bedre mulighet til rådighet. Han burde tatt utspillet i bordet og spilt spar ess og en spar mot knekten. Det lykkes alltid når Øst har spar dame, sparen 3-3 eller spar ti, ni dobbel hos Øst. Lykkes ingen ting av dette, blir det skvis hvis spar og ruterlengden sitter på samme hånd.