Bare Mette og Firooz meldte og vant storeslemmen

Storeslem er ingen daglig foreteelse, men gårsdagen bød på en i klubbkvelden vår:

V/ingen
7 2
K 8 7 4 3
K
10 8 4 3 2
E K D 5 3 Kn 10 8 4
Kn E 10 2
E 5 D 9 4 3
K D Kn 9 6 E 5
9 6
D 9 6 5
Kn 10 8 7 6 2

Mette Schjerven og Firooz Razoli var som sagt det eneste paret som meldte og vant storeslemmen, og dermed høstet en ren topp. Litt pussig var det at hele 5 par ikke klarte å få med seg mer enn 12 stikk, uten at jeg vet hvordan det skjedde. Her faller ruter konge under esset og gir det trettende stikket, men la oss si at det ikke skjer , er beste spillemåte som følger: F.eks etter trumf ut. Ta hjerter ess og stjel en hjerter høyt, spar til knekten og ny hjerter stjeling. Ta ruter ess og spill kløver til esset. Når du nå spiller dine siste trumf, blir den spilleren skvist som evt har fem kløvere pluss ruter konge.